knjizara.com
Doktore, umirem li?

Kristofer Keli, Mark Ajzenberg (autor)

Doktore, umirem li?
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Šta da radite kada vam nije dobro?
Sveobuhvatni priručnik za vašeg unutrašnjeg hipohondra, sa savetima kada da iskulirate, kada da zakažete pregled kod svog lekara, a kada da pozovete hitnu pomoć.
Dr Kristofer Keli, specijalista opšte hirurgije, i dr Mark Ajzenberg, kardiolog, uspešni su lekari u vodećim kliničkim centrima u Sjedinjenim Državama. Premda su njihovi pacijenti ljudi svih životnih doba, s najrazličitijim zdravstvenim problemima, pitanje na koje većina pacijenata želi da dobije odgovor glasi: Doktore, umirem li?
Za mnoge simptome ispostavi se da su sitnice. Zapušen nos najverovatnije nije znak kancera. Međutim, glavob

olja katkad nije samo prolazna gnjavaža; ume da bude i nagoveštaj ozbiljne bolesti. Niko od nas ne želi da ignoriše problem koji nam može ugroziti zdravlje ili čak prouzrokovati smrt. Iako je internet prava riznica podataka, istovremeno može biti i izvor štetnih dezinformacija. Prema tome, ako imate neki novi simptom, koliko bi zaista trebalo da se zabrinete?
U ovoj knjizi autori navode najčešće simptome – od bola u leđima, mučnine, bola u grudima, konstipacije i zaboravnosti, do umora, osipa, zadihanosti i nadutosti – i na jednostavan, razumljiv način savetuju šta da radite. Napisana duhovitim, pristupačnim jezikom, i prepuna praktičnih informacija i stručnih saveta, knjiga Doktore, umirem li? predstavlja priručnik neophodan svakom domaćinstvu.

„Vedar, lako razumljiv i koristan vodič... s jasnim uputstvima.“ (Publishers Weekly)

„Pouzdane informacije, iznesene na vedar i zabavan način.“ (Booklist)

„Prijatni, autoritativni autori prezentuju nam lako razumljive i dobro proverene informacije.“ (Library Journal)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijagnostika
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 375 str.; 978-86-521-3619-3;