knjizara.com
Dnevnik besne domaćice

Sju Kofman (autor)

Dnevnik besne domaćice
rasprodato

Betina Bolzer je obrazovana domaćica iz više srednje klase koja živi na Zapadnom Menhetnu s dve ćerke, sluškinjom, psom i mužem. Njen muž Džonatan Bolzer, liberalni demokrata koji po svaku cenu želi što bolji položaj u društvu, primećuje da je Tina u poslednje vreme prilično odsutna i ubeđuje je da potraži pomoć psihijatra.

Kad i sama posumnja da polako ludi, ona počinje da piše tajni dnevnik kao vid terapije i pribežišta. Pišući o sebi, o mnogobrojnim strahovima (strahu od železnice, automobila, mostova, tunela, visine, dubine, napuštenih parkova, gužve, zubara, pčela, pauka, dlakavih moljaca, velikih talasa...) i o svojim najbližima, on

a pokušava da osmisli svoj jednoličan život. Njena iskrena zapažanja ohrabriće je da se upusti u nove izazove. Uključujući i vanbračnu romansu.

Sjajan humor i suptilna kritika američkog potrošačkog društva u romanu Dnevnik besne domaćice podjednako su aktuelni i ubedljivi kao i 1967, kad je roman prvi put objavljen.

„Ovo je knjiga mog života. Kad sam je pre pedeset godina prvi put pročitala, nisam znala da su sve žene s vremena na vrijeme, neke uvijek, Tina. Tina je postala moja sestra, moje drugo ili treće ili četvrto ja, moja vječita inspiracija, moja prijateljica koja me nikad nije izdala.“
Vedrana Rudan

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 285 str.; 978-86-521-3762-6;