knjizara.com
Dinamika konstrukcija - zbirka rešenih zadataka

Slavko Zdravković (autor)

Dinamika konstrukcija - zbirka rešenih zadataka
1320 din
U korpu

Prva glava - Sistemi sa jednim stepenom slobode, sadrži deset poglavlja u kojima se analiziraju nosači koji vrše slobodne ili prinudne, neprigušene ili prigušene male oscilacije sistema.
Druga glava - Sistemi sa više stepeni slobode, sadrži četiri poglavlja u kojima se analiziraju nosači sa diskretno raspoređenim masama, koji vrše slobodne ili prinudne neprigušene oscilacije. Posebna pažnja je posvećena uticajima izazvanim dejstvom seizmičkih sila, gde je kod pojedinih zadataka korišćen i kompjuterski proračun.
Treća glava -

Oscilacije sistema sa kontinualno raspoređenom masom, obrađuje poprečne vibracije prizmatičnih greda na karakterističnim numeričkim primerima a dobijene vrednosti su upoređene sa odgovarajućim vrednostima sračunatih kod sistema sa koncentrisanim masama. Koliko je autoru poznato, takvih numeričkih zadataka nema u postojećoj literaturi. Takođe su, u najkraćem, obrađene i torzione vibracije.
Četvrta glava - Prilozi, sadrži potrebne tablice i predloženu najnoviju međunarodnu skalu seizmičkog intenziteta MSK-64, Pravilnik o tehničkim normativima za izgradnju objekata visokogradnje u seizmičkim područjima, i Nacrt pravilnika o tehničkim normativima za projektovanje i proračun inženjerskih objekata u seizmičkim područjima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Konstrukcije , Dinamika
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: AGM knjiga; 2013; Broširani povez; latinica; 24 cm; 302 str.; 978-86-86363-37-4;