knjizara.com
Detoksikacija putem makrobiotike
kako sprečiti dijabetes, rak, kardiovaskularna i druga hronična oboljenja

Nina Bulajić (autor)

Detoksikacija putem makrobiotike
rasprodato

U osnovi holističkih terapijskih pristupa postoji poverenje u mudrost tela koje je sposobno za samoisceljenje. Smatra se da svaki čovek raspolaže samoisceljujućom snagom koju je potrebno osloboditi, odnosno usmeriti ka ozdravljenju.
* * *
Čitalac stiče znanja o referentnom unosu energije i odabranih hranljivih sastojaka, o nutritivnim referentnim vrednostima vitamina i minerala, o najvažnijim namirnicama koje se koriste u detoksikaciji, o neophodnoj opremi, a takođe dobija i spisak namirnica i način pripreme hrane, kao i detaljno i jasno razrađen desetodnevni jelovnik za detoksikaciju, ilustrovan i fotografijama pripremljenih jela. Zato je o

va knjiga pravi i pouzdan vodič za praktičnu primenu izloženih znanja, a čitalac sve vreme oseća da je u sigurnim rukama.
Prof. dr Slađana Babić

U knjizi su izneta dostignuća obrađena u medicinskoj literaturi, kao i lična iskustva stečena višegodišnjim radom sa teško obolelim ljudima. Dr Nina Bulajić, ugledni mikrobiolog, započela je svoju potragu za odgovorima kada je u sopstvenoj praksi i okruženju vrlo često sretala bolesne, bespomoćne ljude, čije se zdravlje iz dana u dan pogoršavalo uprkos brojnim dostignućima u medicini i uprkos primeni najsavremenijih metoda dijagnostike i lečenja. Knjiga će proširiti naša gledišta, obogatiti našu sposobnost shvatanja i pomoći nam da krenemo putem koji nas vodi u novi vek.
Prof. dr Anđelka Ristić
* * *
U makrobiotici se vodi računa ne samo o dnevnim potrebama organizma, već i o energijama, podneblju, klimi, ličnim predispozicijama i trenutnom zdravstvenom stanju. Posebne namirnice popravljaju energiju određenih organa i, kada znamo koji sistem ne funkcioniše dobro, možemo povećavati ili smanjivati njihov unos. Znači, specifična hrana ima dejstva na određene organe i tokove energije. Na taj način se balansira metabolizam, jača energetski sistem i ceo organizam uvodi u ravnotežu. Ovo je osnovni uslov za imunitet bilo kakve vrste, a videli smo da nas imunosistem brani i od mikroorganizama i od hroničnih bolesti.
Recepte priredila Cvijeta Mesić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Makrobiotika , Rak , Dijetetika , Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Dereta; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 117 str.; 978-86-6457-132-6;