knjizara.com
Davidova lista

David Menaš (autor)

Davidova lista
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Poslednji zadatak jednog nastavnika: otkrivanje najvažnijih lekcija života.
Zasnovan na najomiljenijoj lekciji voljenog profesora, Spisak prioriteta je hrabra, inspirativna, istinita priča o učenju, ljubavi i zaveštanju, koja nam upućuje izazov da se zapitamo: šta je u životu istinski važno?
David Menaš je živeo za svoj posao profesora u srednjoj školi. Tom svojom strašću je nadahnjivao učenike, a između časova o Šekspiru i strukturi rečenice sa njima je gradio jedinstvenu sponu, ulivajući im hrabrost za lične bitke i istovremeno im pružajući dragocene pouke o životu.
Kad je nakon šestogo

dišnje borbe s rakom mozga izgubio sposobnost da i nadalje predaje, Davida je razarala misao da više neće imati prilike da utiče na živote svojih učenika.
Ali Menaš naprosto nije mogao da raskrsti sa svojim nastavničkim radom. Nezastrašen teškim putem koji mu predstoji, odlučio je da prekine lečenje i pretvori život u učionicu. Rak mu je oteo prošlost i vrlo izvesno će mu oteti i budućnost; nije hteo da dozvoli da mu ukrade i sadašnjost. Oglasio se na Fejsbuku sa odvažnim planom: iako teško pokretan, poći će na putovanje kroz Ameriku – uz pomoć autobusa, voza, štapa s crvenim vrhom – u nadi da će se lično uveriti u to kako su se njegovi đaci snašli u životu. Da li im je pomogao da nešto promene? Za nepunih četrdeset osam sati posle te objave javili su se bivši učenici iz više od pedeset gradova s ponudama podrške i prenoćišta.
Prevalivši hiljade kilometara, od Majamija do Njujorka, od srca Amerike do Golden Gejta u San Francisku, i obišavši stotine bivših đaka, Menaš na svom neustrašivom putovanju istražuje ono što svi mi želimo i što nam je nužno u životu – porodicu, bezbednost, nezavisnost, ljubav, avanturu – i primorava nas da zastanemo i razmislimo o sopstvenim prioritetima.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm;