knjizara.com
Danja oka mog

Vesna Milinčić (autor)

Danja oka mog
594 din
Stara cena: 660 din
U korpu

Vesna Milinčić (Beograd, 1958), školovala se i živi u rodnom gradu. Autor je romana Pasijans, Boja mraza i Marin bez mora. Po obrazovanju profesor opšte književnosti i teorije književnosti, radila je kao novinar, književni prevodilac, lektor, nastavnik, bibliotekar...
Danja oka mog, četvrti roman Vesne Milinčić, živa je i životna, humorom protkana slika onog najvrednijeg što imamo – mladosti, ljubavi i prijateljstva – odnegovanim talentom i sigurnim perom (ni muškim ni ženskim, i studenim i vrućim, samo nikad mlakim) uhvaćena u višeslojno tkivo uzbudljivog umetničkog dela.
Danja oka mog gusta

je tkanica usuda balkanskih, razasutih pod beogradskim nebom, po starogradskim ulicama i salonskim stanovima, ali i mračnim suterenima, po dušama koje su svoje jade donele izdaleka, ili ih baš tu našle i tažile. Koliko kazuje o odrastanju generacije stasale podno devedesetih, toliko otkriva i o izgubljenim godinama njihovih roditelja, prikleštenih zupcima je-dnog nevremena bez prognoze. I ne samo o njima. Na gotovo svakoj strani ove jezički uzorno izbrušene i stilski zaokružene proze otvaraju se mnogo širi i dublji vidici, na istorijske lomove, socijalna, pa i moralna potonuća, ali i na čudesna vaskrsenja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 143 str.; 978-86-531-0452-8;