knjizara.com
Danijel Žeželj
Danijel Žeželj

Danijel Žeželj (Zagreb, 1966) autor je stripova i animiranih filmova, slikar, grafičar, ilustrator, scenarista. Likovnu akademiju, slikarstvo, završio je u Zagrebu. Od 1991. do 2013. živeo je u Engleskoj, Italiji i Americi. Radove je objavljivao u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Engleskoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Švedskoj, Nemačkoj, Argentini i SAD. Radio je s izdavačima Marvel, Di Si Komiks, Grifo Edicioni, Hazard, Dargo, objavljivao u The New York Times Book Review, Harper’s Magazine, San Francisco Guardian, itd.
Objavio je dvadeset autorskih strip albuma. Autor je ili koautor brojih performansa koji sjedinjuju muziku i slikanje uživo, a izvođeni su u mnogim gradovima Evrope i Amerike, u pozorištima, klubovima, galerijama, crkvama i skvotovima.
Prvi je svetski autor stripa čiji je rad predstavljen samostalnom izložbom u muzeju Isabella Stewart Gardner u Bostonu, 2005. Godine 2010. nominovan je za nagradu Will Eisner, za rad na albumu Luna Park (Di Si Vertigo). Tokom 2010/11 njegov kratki animirani film A Different Bunny bio je prikazan na nekoliko festivala u Americi i Evropi, a u novembru 2011. na Next Wawe festivalu predstavljen je multimedijski projekt Brooklyn Babylon, jednosatna predstava koja uključuje animirani film, muziku i slikanje uživo, a u kojoj je po vlastitoj priči naslikao i montirao oko 25 minuta animacije; muziku je napisao Darsi Džejms Argju, a izvodio big bend Secret Society.

autor Danijel Žeželj

1 naslova [prikazano 1-1]

Danijel Žeželj

Tvrd povez, Komiko, 2013, ISBN: 978-86-87919-25-9, latinica
Crno-bela štampa ...
Rasprodato