knjizara.com
Da su samo vaši roditelji pročitali ovu knjigu: srećom, vi jeste

Filipa Peri (autor)

Da su samo vaši roditelji pročitali ovu knjigu: srećom, vi jeste
809 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Ljubav se ne može delegirati – briga o detetu do izvesne mere može, ali ljubav ne. Niti se pružanje te ljubavi može odlagati: detetu je ljubav, barem od jednog roditelja, potrebna svakodnevno.
Govoreći sa stanovišta dvadesetogodišnjeg iskustva, renomirani psihoterapeut Filipa Peri iznosi autentičan pogled na koncept roditeljstva. Autorka odstupa od etiketa „dobar“ i „loš“ roditelj, imperativa sreće i savršenstva, naglašavajući koliko je važno da ostvarite postojanu vezu s detetom umesto da se zaglavite u iscrpljujućim šablonima konflikata ili povlačenja. Jer, ne zaboravite: svi roditelji prave greške – bitno je ispraviti ih.
Ponekad pomišljate da su v

ažni samo grandiozni gestovi poput odlaska u zabavni park ili velikog rođendanskog poklona, dok okosnicu kvalitetnog odnosa zapravo predstavlja svakodnevna interakcija. Vaše reči su tek mali deo toga; veći deo čine toplina, dodir, dobra volja i poštovanje koje detetu ukazujete. Dobre namere nekad mogu imati štetne posledice, a neretko problem leži u tome što su očekivanja roditelja prevelika. Nemoguće je sve vreme biti savršeno usklađen s detetom, jer se svi mi razvijamo različitim tempom. Ova knjiga će vam pružiti širu sliku roditeljstva i pomoći da uvidite šta možete da uradite kako bi se vaše dete razvilo kao ličnost.
Pozitivna pažnja koju poklanjamo deci nikad nije uzaludna!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 271 str.; 978-86-10-03331-1;