knjizara.com
Čuvari zvona : biografija džudoke Radomira Kovačevića

Jelena Mesić Gak (autor)

Čuvari zvona : biografija džudoke Radomira Kovačevića
rasprodato

Čuvari zvona je sjajno napisana knjiga i mnogi će, među kojima sam i ja, tek sada postati svesni veličine i svestranosti višedimenzionalne ličnosti Radomira Kovačevića. Dirljive su ljubav i emocije koje opisuju njegov životni put, njegove dileme, stalne pokušaje da se bude bolji i nađu pravi odgovori na sve ono što život pred čoveka kao misleće biće stavlja kao izazov.
Zoran Kurtović

Zaista izuzetna knjiga koja je odlično dočarala Radomirov duh, njegovu filozofiju i razmišljanja, odnos prema ljudima, šta je svojim radom želeo da postigne i gde ga je to sve odvelo. Mislim da je to bio jako, jako težak zadatak. Opisati Radomira, koji

je bio vrlo komplikovana i nekad kontroverzna ličnost, nije bilo nimalo lako. Radomir je TU, u knjizi. Oseća se njegov duh, toplina, tuga, radost, bes i sve ostalo što je dolazilo sa njim. Oko njega su uvek štrcale emocije, uvek je sve išlo pomalo stihijski. Radomir bi odobrio ovu knjigu sa oduševljenjem, svaku poslovicu sa kojom započinje novo poglavlje.
Nije mi nimalo bilo lako da čitam o njemu, ali mi je u isto vreme vratilo neku izgubljenu toplinu i sećanje na život sa čovekom koji je bio i ostao najveća ljubav mog života.
Savka Kovačević

Sensei Radomir zaslužuje izvrsnu knjigu o svom životu koji je nažalost kratko trajao. U ovim „močvarnim” vremenima treba nam ovakvih lijepih afirmativnih priča o likovima iz judo sporta koji samo na tajnama tatamija odgajaju mlade naraštaje u duhu olimpijskog sporta.
Stevo Mentus

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Džudo , Borilačke veštine
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Čigoja; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 388 str.; 978-86-531-0179-4;