knjizara.com
Čujte Srbi! Čuvajte se sebe - audio knjiga
politički testament

Rodolf Arčibald Rajs (autor)

Čujte Srbi! Čuvajte se sebe - audio knjiga
rasprodato

Dr Arčibald Rajs, švajcarski forenzicar i doktor hemije, igrom sudbine obreo se u našoj zemlji početkom XX veka. Zavoleo je Srbe toliko da je u Srbiji pronašao novu domovinu, vrlinama našeg naroda se neizmerno divio, ali je bolno uvđiao i naše mane. Shvativši da bi te mane mogle biti pogubne po narod koji mu je toliko prirastao za srce, napisao je ovu knjigu sa željom da nam pomogne da izbegnemo sopstvene zamke. Knjiga „Čujte, Srbi!“ nastala je još daleke 1928. godine. Ipak, dok je budete čitali, neminovno ćete se zapitati da li se u međuvremenu bilo šta zaista promenilo.

Iskreno sam vam rekao šta sam sve kod vas video a što je opasno za budućnost vaše zemlje. Nisam kazao sve, samo s

am ukazao na ono najškodljivije. Verujte mi da sam se zbog toga mnogo puta ražalostio i da sam u opasnost osetio možda više nego vi. Zašto? Jednostavno, zato što volim vašu zemlju, od koje ništa ne očekujem, na idealisticniji nacin nego vi, a i zato što sam za nju žrtvovao sve što čovek može žrtvovati.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbi , Kulturna istorija , Etnopsihologija , Elita , Srbija , Srbi, nacionalno pitanje
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2010; 978-86-519-0710-7;