knjizara.com
Crnogorske princeze

Isidora Bjelica (autor)

Crnogorske princeze
rasprodato

Otkrijte kako su četiri crnogorske princeze odredile sudbinu savremene Evrope.
Opčinjavajuće životne priče četiri žene, princeza i majki, koje su živele onako kako su same htele i borile se za ono u šta su verovale.
Anastasija, Milica, Jelena i Zorka, četiri kćerke kralja Nikole Petrovića, bile su prelepe, slobodoumne i moderne princeze koje su živele onako kako su želele, na sreću, uvek uz podršku svog mudrog oca savremenih shvatanja. Anastasijino kr

šenje društvenih kodeksa, venčanje za brata sestrinog muža, razvod u četrdesetoj, Miličina visoka inicijacija u ezoterijske evropske krugove i veze sa magovima; Jelenin prelaz u rimokatoličku veru i njen odnos sa Musolinijem, Zorkina žustrost i želja da postane kraljica nisu njihove slabosti, kako bi se iz plemenske svesti moglo misliti, već najsvetliji i najlepši trenuci ženske slobode i emancipacije. Sa druge strane, ova knjiga pruža svim čitaocima otvorenog uma dosad neprevedene tekstove i izvode koji su bili bezrazložno skrivani.
Ove četiri neobične, hrabre i emancipovane princeze naučile su nas ono što su uvek činile – da nikad ne zaboravimo svoje poreklo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Crna Gora
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 125 str.; 978-86-521-2724-5;