knjizara.com
Čovek bez granica

Ričard Č. Morais (autor)

Čovek bez granica
1099 din
U korpu

Bez obzira na to da li raspetljava zamršene niti Hoseovog unutrašnjeg sveta ili nas uvodi u milje u kojem novac znači sve, ovaj dirljivi roman otkriva nam da ni ogromno bogatstvo ne znači ništa pred najtežim izazovima u životu.
Suočen sa bliskom smrću, Hose Marija Alvarez utrkuje se s vremenom kako bi sveo račune svog burnog finansijskog i ličnog života. Rođen u petoj generaciji bankara, u Španiji iz doba Frankove vladavine, već sedamdeset pet godina uživa u privilegijama čije su jedine valute bogatstvo i moć, vešto zadovoljavajući svoje velike materijalne i emocionalne apetite. Dok se trza od jaki

h bolova, lebdi između trenutaka lucidnosti i živopisnih halucinacija koje ga vraćaju u dečačke godine, u jednostavna popodneva koja je proveo pecajući sa svojim ocem, stricem i voljenim mlađim bratom. Ali ta nežna sanjarenja uskoro će pomračiti nešto mnogo ozbiljnije. Tuga i mračne porodične tajne naviru, kao i razarajuća tragedija zbog koje nosi teret krivice na svojoj duši, a on mora da se izbori šokantnom istinom koju je skrivao od svoje supruge i tri odrasla sina. Tragajući za iskupljenjem, počinje da shvata smisao svog života – i šta njegovo nasleđe znači njegovim voljenima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 288 str.; 978-86-10-03945-0;