knjizara.com
Cimanje slike
Nesputana analitika

Pavle Levi (autor)

Cimanje slike
1309 din
Stara cena: 1540 din
U korpu

Ovo je knjiga o slikama i njihovim stvaraocima – sineastima, umetnicima, fotografima, strip autorima, pesnicima i revolucionarima. Kroz kredo Dušana Makavajeva “cimnuti umetnost, pa šta bude…” autor propituje ulogu gledaoca kao aktivnog učesnika u „predstavi” koja nije (ili ne izgleda kao da jeste) gledaočeva kreacija. On nastoji da odabrane slike cimne na jedan prilično osoben način: izvođenjem konceptualnih manevara i stilskih vežbi u samom procesu analize tih slika.
Knjiga se sastoj

i iz niza kratkih i razigranih kritičkoteorijskih refleksija o širokom spektru pojava iz domena filma i vizuelne kulture: eksperimentalna kinematografija u epohi poznog socijalizma, rediteljske metode i stilovi, veze između fotografije i slikovne poezije, nadrealistički crteži i stripovska fantastika, korespondencija kao analitički žanr, politika (ne)vidljivosti i oblikovanja identiteta kod evropskih migranata i marginalizovanih ljudi, itd.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Filmska estetika
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Fakultet za medije i komunikacije - Univerzitet Singidunum; 2019; Broširani povez; latinica; 19 cm; 205 str.; 978-86-81042-29-8;