knjizara.com
Ciganin, ali najljepši

Kristian Novak (autor)

Ciganin, ali najljepši
rasprodato

Romanom Črna mati zemla, Kristian Novak je letvicu digao nebu pod oblake. Hoće li Ciganin, ali najljepši biti barem upola dobar roman? Budite bez brige, ovo je bomba! (Gordana Maloseja)
Intrigantan i provokativan, realistički surov i lirski mekan, u podnaslovima označen fobijama koje su ga izazvale i koje i sam izaziva, Ciganin, ali najljepši roman je, ali najbolji. (Jagna Pogačnik)
Kristian Novak (fascinantna Črna mati zemla očito je bila uvertira u erupciju) naprosto je Ciganinom proizveo jedan od nekolicine vrhova književnosti ikad ispisane na našem jeziku, a užarenim standardima bez po muke ulazi i u najzahtjevnije svjetske antologije. (Davor Špiš

ić)
Stilski, pripovjedno, s nevakidašnjim intelektualnim nabojem, umnoženim introspekcijama, perfekcionističkom polifonijom decentrirane fokalizacije, kojom se slaže mozaik nedokučive banalnosti dobra i zla, svojom ljepotom koja njezina čitatelja pretvori u prijatelja, ova knjiga je jedinstvena u hrvatskoj suvremenoj književnosti. (Nikola Petković)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Književna radionica Rašić; 2017; latinica; 24 cm; 306 str.; 978-86-6351-040-1;