knjizara.com
Časovničareva kći

Kejt Morton (autor)

Časovničareva kći
1189 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Autorka bestselera Davni sati i Kuća na jezeru
Mog pravog imena niko se ne seća.Istinu o tom letu niko ne zna.
U leto 1862. grupa mladih umetnika na čelu sa talentovanim Edvardom Redklifom dolazi u kuću Birčvud na obali Temze. Namera im je da provedu mesec dana u izmaglici inspiracije i kreativnosti. Ali tokom tog perioda jedna žena je ustreljana i poginula, a druga iščezla, ukraden je dragulj od neprocenjive vrednosti, i Edvardov život je uništen.
Više o

d sto pedeset godina kasnije Elodi Vinslou, mlada aktivistkinja iz Londona, pronalazi kožnu torbu i u njoj dva naizgled nepovezana predmeta: fotografiju žene u viktorijanskoj odeći i svesku sa skicama u kojoj je i crtež neke kuće na obali reke.
Zašto je Birčvud toliko poznat Elodi? I ko je lepa žena na fotografiji? Hoće li nam otkriti tajnu?
Časovničareva kći je priča o ubistvu, misteriji i krađi, o umetnosti, ljubavi i gubitku. Njenim stranicama poput reke protiče glas žene čije je ime istorija zaboravila, ali koja je sve vreme bila tu: glas Berdi Bel, časovničareve kćeri.
„Roman nudi razmišljanja o umetnosti, izdaji i kako stvarni životi i stvarna mesta s vremenom mogu postati prave legende.“ Publishers Weekly
„U svom najambicioznijem delu dosad Kejt Morton još jednom potvrđuje da istorija nije ravna linija već zamršena mreža kojoj nema kraja.“ Booklist
„Divno napisano. Nezaboravno.“ Australian Women’s Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Australijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 552 str.; 978-86-521-3642-1;