knjizara.com
CEO - šest liderskih pristupa koji prave razliku

Skot Keler, Vikram Malhotra, Kerolin Djuar (autor)

CEO - šest liderskih pristupa koji prave razliku
1485 din
Stara cena: 1650 din
U korpu

Bestseler Njujork Tajmsa

Bestseler Wall Street Journal

Od najuticajnije svetske konsultantske firme za menadžment, McKinsey & Company, otkrivajuc´i pogled na to kako najbolji izvršni direktori rade svoj posao na osnovu opsežnih intervjua sa najuspešnijim korporativnim liderima današnjice — uključujuc´i šefove Netflix-a, JPMorgan Chase, General Motors i Sony.

Biti izvršni direktor u bilo kojoj od najvec´ih svetskih kompanija jedna je od najizazovnijih uloga u poslovanju. U pitanju su milijarde, pa čak i trilioni — a sudbine desetina hiljada zaposlenih često visi o koncu. Ipak, čak i kada

„ne mogu da promaše“ ljudi sa visokim uspehom osvoje najbolji posao, vrlo malo njih se ističe. Trideset procenata izvršnih direktora sa liste Fortune 500 traje manje od tri godine, a smatra se da dva od pet novih izvršnih direktora propadaju u roku od osamnaest meseci.

Za one koji nose teret da budu oni na koga svi računaju, priručnik za izvrsnost je preko potreban.

Da bi identifikovali najbolje izvršne direktore 21. veka, autori knige CEO su počeli sa skupom od preko 2400 generalnih direktora javnih kompanija. Opsežna provera pretvorila je tu grupu u elitni korpus, od kojih je šezdeset sedam pristalo na dubinske, višesatne intervjue. Među onima koji dele svoje stavove: Džejmi Dajmon (JPMorgan Chase), Satia Nadela (Microsoft), Rid Hejstings (Netflix), Kazuo Hirai (Sony), Ken Šeno (American Express), Meri Bara (General Motors) i Piter Brabek-Letmat (Nestle).

Ono što je proizašlo iz tih iskrenih razgovora bez ograničenja jeste bogat niz načina razmišljanja i radnji koje daju izvanredne performanse. Ubedljiv, praktičan i po obimu bez presedana, knjiga CEO je riznica mudrosti najelitnijih poslovnih lidera današnjice.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Liderstvo , Psihologija uspeha
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Finesa; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 131 str.; 978-86-6303-094-7;