knjizara.com
Bokeljski kaleidoskop - Kaleidoscope of Boka

Veselin Kljajić (autor)

Bokeljski kaleidoskop - Kaleidoscope of Boka
4257 din
Stara cena: 4730 din
U korpu

„Kroz sve tekstove ove dragocene knjige provejava prepoznatljiv autorov kreativni rukopis. Kljajić je opservator od nerva i talenta, majstor metodičnosti. Kao savestan hroničar, on ništa važno neće da prečuje niti da previdi...”
„O težini i zahtevnosti ovog Kljajićevog poduhvata govori i činjenica da su žive legende Boke odlučile da autora ovih tekstova puste u svoje domove i da se pred njim razgolite – emotivno i duhovno. Način na koji ih Kljajić potom „oblači” svedoči o autorovom iskustvu, ali i umeću da sačini svojevrstan mozaik njihovih biografija u koje su utkani mirisi, zvuci i emocije primorja...”
„Pažljivom oku čitaoca ne

može promaći i da je na putu kroz riznice, manastire, crkve i palate Kljajić imao vodiče kakvi se retko mogu sresti. A oni su, baš oni, isključivo ovom autoru pristali da otvore vrata nedovoljno poznate, čudesne i drugačije Boke. Zašto su to učinili? Stoga što su stekli potpuno poverenje i u Kljajićeve motive i njegove istraživačke zamisli. Poverovali su mu kao čoveku i kao novinaru-profesionalcu; prepoznali su njegovu iskrenost i njegovu duševnost....”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Boka Kotorska
Ostali naslovi iz oblasti: Turizam i putovanja

Izdavač: Čigoja; 2010; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 191 str.; 978-86-7558-729-3;