knjizara.com
Bog nas sve mrzi
roman

Džonatan Grotenštajn, Henk Mudi (autor)

Bog nas sve mrzi
rasprodato

Duhovito književno remek-delo, Bog nas sve mrzi je priča o sazrevanju za apatičnu generaciju. Mudijev pripovedač koji sam sebe ne podnosi, a opet je mračno dopadljiv, neuspešan je student koji pukim slučajem postaje diler droge u svetu punom kontradiktornosti. Njegov gazda upravlja izuzetno organizovanom i domišljatom nezakonitom trgovinom čije su mušterije, između ostalih, mlada žena s Aper Ist Sajda, budža s Volstrita i potencijalna rok zvezda sa devojkom manekenkom kojoj je teško odoleti. Usamljeni pripovedač čezne za nečim dubljim od tanane, ali intimne veze koju ima sa svojim mušterijama. Da bi umakao od m

ajčinih očajničkih očekivanja, očevih beskrajnih razočarenja i definitivno lude bivše devojke, on se seli u gradsku meku za ambiciozne lenčuge – hotel Čelzi – gde zahvaljujući požudi (i devojci rok zvezde) upada u niz dobronamernih promašenih pustolovina koje ga vode natrag odakle je i krenuo. Ispripovedan jediunstvenim i suptilnim glasom, ironičan, optimističan i nezaboravan roman.
Svako ko je gledao popularnu TV seriju „Kalifornikacija“ zna da je Henk Mudi glavni junak ove serije koga tumači Dejvid Duhovni, a da je pomenuti roman upravo ona knjiga kojom se ova izmišljeni lik „proslavio“ i koja je dovela do njegovih dogodovština opisanih u do sada četiri snimljene sezone.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , TV serija
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Paladin; 2011; Broširani povez; latinica; 24 cm; 135 str.; 978-86-87701-09-0;