Bog nas sve mrzi

roman

Džonatan Grotenštajn, Henk Mudi (autor)

Bog nas sve mrzi

814 din

Stara cena: 1018 din

U korpu

Duhovito književno remek-delo, Bog nas sve mrzi je priča o sazrevanju za apatičnu generaciju. Mudijev pripovedač koji sam sebe ne podnosi, a opet je mračno dopadljiv, neuspešan je student koji pukim slučajem postaje diler droge u svetu punom kontradiktornosti. Njegov gazda upravlja izuzetno organizovanom i domišljatom nezakonitom trgovinom čije su mušterije, između ostalih, mlada žena s Aper Ist Sajda, budža s Volstrita i potencijalna rok zvezda sa devojkom manekenkom kojoj je teško odoleti. Usamljeni pripovedač čezne za nečim dubljim od tanane, ali intimne veze koju ima sa svojim mušterijama.

Da bi umakao od majčinih očajničkih očekivanja, očevih beskrajnih razočarenja i definitivno lude bivše devojke, on se seli u gradsku meku za ambiciozne lenčuge – hotel Čelzi – gde zahvaljujući požudi (i devojci rok zvezde) upada u niz dobronamernih promašenih pustolovina koje ga vode natrag odakle je i krenuo. Ispripovedan jediunstvenim i suptilnim glasom, ironičan, optimističan i nezaboravan roman.
Svako ko je gledao popularnu TV seriju „Kalifornikacija“ zna da je Henk Mudi glavni junak ove serije koga tumači Dejvid Duhovni, a da je pomenuti roman upravo ona knjiga kojom se ova izmišljeni lik „proslavio“ i koja je dovela do njegovih dogodovština opisanih u do sada četiri snimljene sezone.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , TV serija
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Paladin; 2011; Broširani povez; latinica; 24 cm; 135 str.; 978-86-87701-09-0;