knjizara.com
Blogopolis

Milka Katašić (autor)

Blogopolis
841 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Veoma ličan, dirljiv roman Milke Katašić, nesumnjivo je napisan srcem. Katašićeva je emotivno angažovani, humorno-ironični i elokventni svedok, ne samo, tada nastajajvšeg, novog medija, već i spektakla zemlje koja proždire sopstveno srce. Opisujući i iznoseći detalje pojave interneta, blogovanja, Flickr-a, IMDb-a – Katašićev roman predstavlja biser jenog vremena koje i dalje traje.
Kratak roman Blogopolis, sastavljen od trideset i tri naslovljenih poglavlja poput kakvih priča il’ autobiografskih skica jedne žene, majke, države, porodice i jednog vremena od pre dvadesetak godina – skica i dalje, itekako akutelne, stvarne, (pro)življene. Već sa prvim poglavljem

Imperium of Jazz, autorka nas uvodi u svoju intimnu priču, kako to čini i u prvoj knjizi Mandale u pesku, upoznaje nas sa ličnom strašću za pisanjem, blogovanjem, pričanjem, novinarstvom, tj. sa strašću za reč i umetnost. Čitanje njenih blogova koje je presvukla nakon velikog niza godina i preobukla u roma, otvara se poput simptomatične intimne i javne ispovesti.
Zoran Manić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 88 str.; 978-86-515-1614-9;