knjizara.com
Biserna sestra

Lusinda Rajli (autor)

Biserna sestra
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Biserna sestra je četvrta knjiga iz serijala Sedam sestara Lusinde Rajli, koji je u vrhu lista bestselera u celom svetu.

KeKe D’Aplijez se nikad nigde nije uklapala. Posle smrti oca, neuhvatljivog milijardera Tate Solta – kom je taj nadimak dalo njegovih šest kćeri, usvojenih u raznim krajevima sveta i nazvanih po sazvežđu Sedam sestara – našla se na životnoj prekretnici. Napustila je umetnički koledž i gledala kako se njena voljena sestra Zvezda udaljava od nje, nalazi ljubav i ostavlja je potpuno samu.

U očaj

anju, odlučuje da pobegne iz Engleske i otkrije svoju prošlost; jedini tragovi koje ima su jedna crno-bela fotografija i ime jedne žene pionirke u Australiji, koja je živela pre stotinu godina. Na putu za Sidnej, KeKe odlazi na jedino mesto gde se oduvek osećala kao ono što jeste – na čarobnu plažu Krabi na Tajlandu. Tamo, među turistima koji putuju po svetu samo s rancem na leđima, upoznaje misterioznog Ejsa, čoveka usamljenog kao i ona, za kog potom saznaje da krije veliku tajnu...

Sto godina pre toga, Kiti Makbrajd, kćeri jednog edinburškog sveštenika, ukazala se prilika da putuje u Australiju kao družbenica bogate gospođe Makkrombi. U Edelajdu se njena sudbina prepliće sa sudbinom porodice gospođe Makkrombi, uključujući i identičnu a opet veoma različitu braću blizance: plahovitog Dramonda i ambicioznog Endrua, naslednika velikog bogatsta od industrije bisera.

Kad KeKe konačno stiže u vrele i prašnjave crvene ravnice središnje Australije, počinje da traga za svojom prošlošću. Nešto duboko u njoj reaguje na energiju tih krajeva i na drevnu kulturu Aboridžina, i ponovo budi u njoj stvaralački impuls. Uz pomoć ljudi koje upoznaje na putovanju, KeKe počinje da veruje da joj taj prostrani, divlji kontinent može pružiti nešto što je smatrala nemogućim: osećaj pripadanja, i doma...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 670 str.; 978-86-521-2948-5;