knjizara.com
Bezobalna tranzicija
perspektiva socijalne zaštite u Srbiji

Vladan Jovanović (autor)

Bezobalna tranzicija
748 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Kako novo tehnološko, ali i društveno i političko okruženje mogu uticati na pružanje usluga socijalne zaštite? Kakve promene se odvijaju u socijalnom radu u doba sve prisutnijeg prekarijata?
Reforma društva, pa neizbežno i socijalne zaštite, u Srbiji se pretvorila u bezobalnu tranziciju, tačnije u bezidejno tumaranje koje štiti zastarele obrasce. Konzervativni pristup, skrivene agende i nemarnost nosilaca odgovornosti dovode do urušavanja društvenih institucija i njihovog pretvaranja u insuficijentne i zarđale mehanizme koji nisu u stanju da odgovore na potrebe građana.
Autor knjig

e Bezobalna tranzicija zagovara fleksibilniji odnos prema unapređenju normativno-pravnog tkiva, a rešenje za institucionalnu iscrpljenost centara za socijalni rad traži upravo u njihovoj kreativnoj dekonstrukciji, odnosno fragmentaciji na posebne entitete koje bi činili jasno profilisani poslovi užih specijalnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Socijalna politika , Socijalna zaštita
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Fakultet za medije i komunikacije - Univerzitet Singidunum; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 211 str.; 978-86-81042-87-8;