knjizara.com
Beležnica oka nedremanog

Ljiljana Bogdanović (autor)

Beležnica oka nedremanog
1584 din
Stara cena: 1760 din
U korpu

Knjiga uvodnika Ljiljane Bogdanović, glavnog i odgovornog urednika nedeljnika Pečat, predstavlja pouzdano svedočanstvo o suštinskim pitanjima bitisanja Srbije i srpskog naroda tokom druge decenije 21. stoleća.

Uvodnike odlikuju znalački odabir tema, analitička dubina, stil vrsnog intelektualca i jezik hirurške preciznosti. Društveni problemi i procesi niti počinju, niti se okončavaju datumski. Zato vrednost i aktuelnost ovih tekstova prevazilaze vremenski okvir njihovog nastajanja (2017–2020). Ova knjiga je dokaz da je nezavisno, hrabro i profesionalno novinarstvo u eri dominacije neoliberalnog dogmatizma ne samo moguće već i nasušno potrebno. To je svojevrsn

a poruka mladim novinarima da se stvaralačka sloboda ne dobija na tacni već se osvaja istrajnošću, istinoljubivošću i intelektualnom hrabrošću.

Knjigu će poželeti istraživači i svi čitaoci privrženi slobodi misli i stvaralaštva. Ona je i opomena da se deficiti strategija ne nadoknađuju suficitima propagande, da se istina ne da zatrpati, a da se prijatelji ne proglašavaju već grade.

Ovo izdanje je poziv da se zaustavi degradacija novinarske profesije, priručnik za nastavnike i studente žurnalistike i društvenih nauka uopšte.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Društveno-ekonomske prilike
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Službeni glasnik; 2022; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 454 str.; 978-86-519-2890-4;