knjizara.com
Balerine

Rejčel Kapelke-Dejl (autor)

Balerine
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

„Roman koji zaslužuje ovacije.“
– E! News

Zar oni ne znaju“, procedila sam Margo kroza zube dok smo se klanjali posle izrazito mučnog izvođenja Labudovog jezera petnaest godina ranije, „da smo ispod patika svi prekriveni najodvratnijim ranama?“

„Naravno da znaju“, kazala je kroz stegnute zube. „Zato i vole da gledaju.“

Delfina, Lindsi i Margo su bile najbolje prijateljice. Bile su oslonac jedna

drugoj dok su prolazile kroz mukotrpno školovanje za balerine, a onda, pre trinaest godina, Delfina je napustila prestižno mesto solistkinje Baleta Pariske opere i započela novi život u Sankt Peterburgu, ponevši sa sobom samo svoj talenat i tešku tajnu koja bi mogla nauditi njenim prijateljicama.

U svojoj trideset šestoj godini Delfina je na zalasku plesačke karijere pa sa zadovoljstvom prihvata ponudu da osmisli koreografiju za pozornicu legendarne Palate Garnije. Ujedno se nada da će ispraviti jednu nepravdu iz prošlosti. Ali stvari se ne odvijaju po planu jer otkriva da se iza njenog odlaska krije nešto što dosad nije znala.

Pripovedajući o životu tri baletske igračice od njihovih adolescentskih dana do zrelih umetničkih godina, Balerine istražuju složenost ženskog prijateljstva i opsesivnu težnju ka fizičkom savršenstvu koja pobuđuje najmračnije strasti. Ambicija, požrtvovanost i potisnuti bes koji se nakupljaju u glavnim likovima eksplodiraće u obrtima koje čitalac ne može ni da nasluti, zaveden magnetskom privlačnošću junakinja.

„Krvavo obećanje dato čitaocu na prvim stranicama biće i te kako ispunjeno i nagrađeno sjajnom dramatičnom pričom.“
– Dance Magazine

„Pogled iza kulisa koji razotkriva svu napetost i tamu van scene osvetljene reflektorima.“
– Book Riot

„Neodoljivo zanosno.“
– New York Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 376 str.; 978-86-521-4724-3;