knjizara.com
Arkadija

Mileta Prodanović (autor)

Arkadija
730 din
Stara cena: 913 din
U korpu

Arkadija je uzbudljiv tranzicijski roman o ključnim izazovima našeg vremena u kome se pojavljuju ruski i domaći tajkuni, visoka politika i krupni kriminal, stvarnost koja prevazilazi fantastiku, korupcija kao drugo lice tranzicije.
Arkadija je nepotkupljiva i bespoštedna slika naših dana u čudesnim i uznemirujuće stvarnim zemljama Prevalitani, Tribaliji i Rusiji.
Od fantazmagorije do političke satire, od ironije do groteske, od ubrzane potrošnje savremenosti do falsifikata istorije, od slike obaveštajnih službi do predstave tranzicijske obesti, od snažne društvene kritike do katarzičnog humora.
Prodanović

vešto vodi priču suočavajući nas sa uverljivom rekonstrukcijom političkih i društvenih okolnosti u kojima nastaju nove klase i u kojima obični ljudi postaju vlasništvo „dobitnika tranzicije“.
Arkadija predstavlja vrhunac onog toka Prodanovićeve književnosti, započetog romanima Pas prebijene kičme i Pleši, čudovište, na moju nežnu muziku, u kome se pisac poduhvatio rugobne slike društvene stvarnosti.
Čitajući Arkadiju, mi iznutra sagledavamo vreme i okruženje u kome živimo. Otuda je Arkadija moćna hronika „poremećenih vremena“.
Knjiga koja vas neće ostaviti na miru.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Arhipelag; 2013; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 217 str.; 978-86-523-0078-5;