knjizara.com
Anatomija & sportska masaža

Marmol Esparsija Hosep (autor)

Anatomija & sportska masaža
rasprodato

Jedinstveni priručnik sa detaljno opisanim i ilustrovanim primerima sportske masaže i video-instrukcijama najvažnijih tehnika manuelne masaže!
Sportska masaža je metod manuelne terapije koji integriše programe održavanja i poboljšanja zdravlja sportista. Sastoji se iz niza zahvata na angažovanim mišićima i sprovodi se pre, za vreme i nakon sportskog takmičenja ili treninga. Njeni glavni ciljevi su da:
optimizuje mišićni učinak,
smanji zastoje u krvotoku,
smanji vreme neophodno za fizički oporavak i
spreči povrede zglobova i tkiva, ili ubrza vreme oporavka.

Knjiga An

atomija i sportska masaža je praktičan vodič namenjen učenicima i studentima stručnih škola i fakulteta, maserima i fizioterapeutima, sportskim lekarima i fizijatrima, kao i drugim stručnjacima u oblasti sporta. Napisali su je aktivni masažni terapeuti sa bogatim iskustvom u podučavanju i sportskoj masaži u profesionalnim sportskim timovima. Knjiga je u celini ilustrovana fotografijama u boji koje razjašnjavaju obilje korak-po-korak smernica. Sadrži i anatomske dijagrame i grafikone, uključujući pristup i objašnjenje masaže dubokih tkiva, sledeći paradigmu kinetičkih lanaca. Pored toga, nudi originalni „zdravstveni upitnik“ koji olakšava prikupljanje podataka o sportisti, dijagnozu i sledstveno praćenje. Tekst knjige dopunjava 18 video demonstracija najvažnijih tehnika manuelne masaže u izvođenju specijalista.

Bez obzira na sport kojim se bavite i intenzitet aktivnosti, sportska masaža će vam omogućiti da optimizujete fizičku formu i rezultate, uz neophodnu sigurnost od povreda i viši nivo samopouzdanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Anatomija , Masaža
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Data status; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 160 str.; 978-86-7478-481-5;