knjizara.com
Amanda Hoking

Amanda Hoking (1984) američka je spisateljica paranormalne fantastike za omladinu. Živi u Ostinu, u američkoj državi Minesota. Smatra se najuspešnijim samizdat piscem elektronskih knjiga.
Amanda je počela da piše još kao devojčica. Tokom detinjstva, a i kasnije, bila je sklona depresiji, a kada joj je bilo 11 godina, roditelji su joj se razveli. Kada je iste godine dobila kompjuter, svečano je izjavila da joj je spasao život. U srednjoj školi bila je pankerka i usamljenik, i dok su ostali izlazili u provod, ona je najčešće ostajala kod kuće i pisala.
Po završetku škole, nekoliko godina je radila kao pomoćni radnik u domu za osobe sa posebnim potrebama, ali i kao peračica sudova.
U 17. godini napisala je prvi roman, Snovi kojih se ne sećam, a godine 2009. počela je da se odnosi prema pisanju kao prema poslu. Nakon što su elektronske knjige dobile na popularnosti, Amanda je shvatila da se u izdavaštvu stvorio prostor za samostalno izdavanje kakav nije postojao nikad ranije. U aprilu 2010. godine počela je da objavljuje e-knjige kao samizdat pisac, i do sada je izdala devet romana. Njene e-knjige postigle su neverovatan uspeh – do marta 2011. godine prodala je više od milion kopija, zaradivši dva miliona dolara. Danas, u proseku, prodaje po devet hiljada knjiga dnevno.
Napisala je serijal My Blood Approves, vampirsku romansu, trilogiju Tril i započela serijal o zombijima – The Hollows. Nakon uspeha kao samostalni izdavač, za njene knjige zainteresovale su se i velike izdavačke kuće, pa je početkom 2011. potpisala višemilionski ugovor sa poznatom izdavačkom kućom St. Martins Press, koja će ubuduće objavljivati njene nove knjige, ali i već objavljene e-romane.
Dugogodišnja je blogerka i korisnica društvenih mreža Goodreads, Kindleboards, Fejsbuk, Tviter i I blog, za koje tvrdi da su joj mnogo pomogle u popularizaciji njenih romana.

autor Amanda Hoking

1 naslova [prikazano 1-1]

Amanda Hoking

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2011, ISBN: 978-86-7702-175-7, latinica
Knjige Amande Hoking predstavljaju svojevrstan fenomen, s obzirom na to da nijedna još nije objavljena u vidu klasičnog izdanja, već su sve ...
U korpu

559 din

Stara cena:699 din

Ušteda:140 din (20%)