knjizara.com
Aller Retour & Put i povratak
vodič za dobro i lepo na planeti

Adam Bauer (autor)

Aller Retour & Put i povratak
1287 din
Stara cena: 1430 din
U korpu

Knjiga Adama Bauera o Putu i Povratku, Međuprostoru i Međuvremenu, Filozofiji jednog putnika i Dostignućima... Objedinjena dva različita sazrevanja, dva pogleda na život, teku sa suprotnih strana knjige i u jednoj tački se susreću ili mimoilaze, u mestu verovatno najbližem objektivnom. Filozofsko-putopisni roman, zatvorena celina sa svojim jedinstvenim srećama i tugama, iz kojih proizilazi i nešto opšte i univerzalno.
Ova knjiga se osvrće na neka ključna pitanja postojanja, na zašto, na kako, na zbog čega... Na objektivno i subjektivno... Na ružno i lepotu... Na egzistencijalno i smisao... Na kraj i početak... Na determinisano i slučajno... Na svakodnevno i uzvišeno...
U svojim drugim

ravnima tumačenja ALLER RETOUR je lavirint fotografija nekih od najlepših i najznačajnijih prostora i prizora planete, doživljen očima spokojnog putnika koji nigde ne žuri. Put od zabačenih ostrvaca u Libijskom moru do rajskih plaža Francuske Polinezije, od Bečeja ili Dubrovnika do Njujorka, Jerusalima ili Velikog kineskog zida, put koji premrežava kontinente i okeane, prelazi preko mnogih planina, pustinja i voda, preko zabiti i megapolisa, ima u sebi i onu retkost objedinjene uverljivosti i univerzalnosti, objektivnih zapažanja i ličnog pečata.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Putopisi
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: HERAedu; 2013; latinica; 23 cm; 464 str.; 978-86-7956-066-7;