knjizara.com
Ajnštajnov kosmos

Mičio Kaku (autor)

Ajnštajnov kosmos
rasprodato

Knjiga Ajnštajnov kosmos, čiji je autor jedan od najznačajnijih teorijskih fizičara današnjice, Mičio Kaku, predstavlja kratak i jezgrovit vodič u uzbudljiv i zavodljiv svet moderne fizike izgrađen na pepelu starih teorija i u sukobu dve vodeće struje u fizici - kvantne mehanike i relativistike. Jasno, nadahnuto i poetično Kaku govori o naučnom, političkom i emotivnom životu najvećeg naučnog genija našeg doba, Alberta Ajnštajna, pričajući istovremeno i o divljem XX veku, vremenu velikih ratova i još većih otkrića, zloupotreba nauke i ljudi, o nacizmu i pacifizmu, ljubavi i mržnji.

Prvi put vam sa

da pero ozbiljnog i talentovanog biografa otkriva šta se zaista krilo u naučnom umu iza tih blistavih i nasmejanih Ajnštajnovih očiju i pod krunom prepoznatljive razbarušene kose. Ajnštajnov kosmos je biografija o dva junaka koja su gradila jedan drugog - o Ajnštajnu i o modernoj fizici.

"Ajnštajnov kosmos je originalan i maštovit vodič kroz Ajnštajnovu zaostavštinu... Mičio Kaku govori ne samo o istoriji teorije relativnosti već i o novijim teoretskim i eksperimentalnim naučnim probojima, otkrivajući Ajnštajnovu viziju – nauku, politiku i potencijal – vrhunski napisano i zavodljivo jasno."

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Albert Ajnštajn , Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Fizika

Izdavač: Heliks; 3. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 256 str.; 978-86-86059-56-7;