knjizara.com
50 velikih ideja koje bi stvarno trebalo da znate

Ben Dipre (autor)

50 velikih ideja koje bi stvarno trebalo da znate
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

50 velikih ideja koje bi stvarno trebalo da znate sažeto je, pregledno i pristupačno predstavljanje glavnih principa na kojima se temelji zapadna misao. Ben Dupre razmatra pedeset izuzetno važnih ideja koje su dve i po hiljade godina uticale na razvoj naše civilizacije. U kratkim esejima autor izlaže najvažnije ideje u osnovama filozofije, religije, politike, ekonomije, umetnosti i nauke.
U knjizi su predstavljene one ideje čiji značaj smatramo neupitnim, poput slobode i razuma, one koje su nam možda zbunjujuće kao teorija haosa ili Veliki prasak i one koje su vredne isključivo prezira, poput fašizma i rasizma, ali su jednako prisutne u baštini čovečanstva. Zajedničko svi

m ovim idejama je što su ostavile dubok trag u našoj civilizaciji.
Pored glavnog teksta Dupre izdvaja i neke od najzanimljivijih ili najpikantnijih tema, a radi lakše orijentacije hronološki su izloženi najvažniji događaji u istoriji čovečanstva. Razumljivo, a često i zabavno, autor jednostavnim jezikom obrazlaže svaku ideju na četiri stranice, dovoljno da se u osnovnim crtama izloži njena suština, glavni aspekti i ličnosti koje su je zastupale.
Knjiga 50 velikih ideja koje bi stvarno trebalo da znate osvežiće vaša znanja, podstaknuti vas na razmišljanje i obogatiti vaš duh.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 24 cm; 207 str.; 978-86-521-3918-7;