knjizara.com
Život posle Amerike

Dunja Radosavljević (autor)

Život posle Amerike
rasprodato

Rođena Beograđanka, Radosavljevićeva je magistrirala medijske studije na Univerzitetu "Nju skul" u NJujorku (SAD) i kao što glasi naslov romana, sada nastavlja život u zavičaju "posle Amerike".
Priča, koju je ispričala u prvom licu, kazuje savremena mlada devajka koja se vratila u Beograd, i sa iskustvom koje je stekla tokom godina provedenih u jednoj drugoj, njoj nekada stranoj sredini, i pokušava da nastavi sa ličnim životom i profesionalnim angažmanom u sredini iz koje je potekla ali sada i ona joj je strana.

&quo

t;Život posle Amerike" se, prema rečima urednika "Stubova kulture" Ivana Radosavljevića, pred čitaocima otvara kao jedan pametan, hrabar, na momente brutalno iskren i na više načina provokativan roman.

Skrenuvši pažnju i na univerzalnu stranu ove priče, Radosavljević je ukazao da se govori o emocionalnim lomovima, porodičnim traumama, iskustvima odrastanja, o pokušajima pronalaženja emocionalnog ispunjenja i telesnog zadovoljenja, a sve to u prepoznatljivom okruženju današnjeg Beograda i njegovih žitelja.

"Autorka istražuje ranjivu intimu savremene žene, pri tom se ne libeći da bude direktna i sasvim eksplicitna kada je to potrebno" istakao je on.

Spisateljica je rekla da je to u velikoj meri autobiografski roman, čak i junakinja ima njeno ime (Dunja) i najviše ga preporučuje ženama, jer je to "iskreno proživljavanje ženskog iskustva".

Prema njenim rečima, knjigu je morala da napiše jer je osećala potrebu da se ispovedi i pokaže šta joj se svidelo i nije svidelo u Njujorku.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stubovi kulture; 2008; Broširani povez; latinica; 17 cm; 99 str.; 978-86-7979-225-9;