knjizara.com
Žene upoznate sa činjenicama

Karlo Frutero (autor)

Žene upoznate sa činjenicama
rasprodato

Osam upornih glasova, raspričanih, razneženih, Ijutitih i sažaljivih naizmenično se sustižu, prepliću ili demantuju tokom ove priče u kojoj svi govore o istoj stvari: o lešu nepoznate lepe devojke.

- Da, ja sam bila ta koja je praktično pronašla ženski leš u jarku - kaže čistačica u prvoj rečenici. I odatle, s jedne livade nedaleko od Fijatovih postrojenja, odapeta je zapaljiva, ubojita strela ovog torinskog trilera.
Potom govori šankerka, pa novinarka Teveužasa (tako zove svoj TV kanal), a tu su i karabinijerka, ćerka, najbolja prijateIjica, volonterka i stara grofica. Osam žena, od koji

h je svaka videla ili čula delić „činjenica" o kojima je reč, saopštava čitaocu ono što zna ili veruje da zna, ili ne zna da zna, ili se pretvara da ne zna.
Osam žena, osam načina gledanja sveta, osam sudbina – o kojima takođe ponešto doznajemo, uzgredno, dok slušamo o zločinu.
Misterija kratko traje, jer iz vojne baze podataka ubrzo stižu informacije neophodne za istragu: ko je ona, i šta joj se tačno dogodilo. Ubijena devojka je „prelepa Milena, Milena najveća svetica"". Ostaje pitanje: da li je reč o svirepom zločinu podzemlja, obračunu ili poruci? Ili je sve mnogo mutnije i zamršenije? Neko u koga niko ne sumnja odlučio je da se osveti?
Istraga? Zanimljiva. Ishod? Veoma neočekivan.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 187 str.; 978-86-505-0854-1;