knjizara.com
Zdrav emotivni život - pretvorite strah, bes i ljubomoru u kreativnu energiju

Osho (autor)

Zdrav emotivni život - pretvorite strah, bes i ljubomoru u kreativnu energiju
rasprodato

Kako da pomirimo potrebu da izrazimo svoja osećanja sa željom da zaštitimo druge? Isuviše često se nalazimo u zamci ove dileme: izražavanje ili potiskivanje. Plaši nas da ćemo ako izrazimo svoja prava osećanja povrediti bliske ljude i da ćemo se otuđiti. Ali ako potiskujemo emocije – čak i pod prijateljskom maskom „samokontrole“ – samo rizikujemo da povredimo sebe.
Osho, jedan od najprovokativnijih i najinspirativnijih duhovnih učitelja našeg vremena, u ovoj knjizi nam predstavlja praktičan i sveobuhvatan pristup efektnom rešavanju ovog konflikta. Koristeći novi, nikada

ranije objavljeni materijal, knjiga Zdrav emotivni život vodi nas ka razumevanju onoga što leži u osnovi naših emocija, ukazuje nam kako da reagujemo na neku situaciju na način koji će dovesti do toga da naučimo nešto o sebi i drugima, i uči nas da naibežne uspone i padove u životu odgovorimo uz veću sigurnost i ravnotežu.

Otkrijte:
- Koliko uticaj na naše živote imaju strah, bes i ljubomora
- Kako se emocije kao što su osećaj krivice, nesigurnost i strah koriste za manuipulaciju
- Kako da se oslobodite nezdravih rewagovanja i osetite prave emocije
- Kako da pretvorite destruktivne emocije u kreativnu energiju
- Kako društvo i kultura utiču na vrstu emocija koje ćemo ispoljavati
Oshov jedinstveni uvid u čovekov um i srce prevazilazi granice konvencionalne psihologije. On nas uči da u potpunosti iskusimo svoje emocije i da se sa njima izborimo na kreativan način kako bismo vodili bogatiji, ispunjeniji život.

ŠTA JE TO ŠTO JE TRAJNO U VAMA?

Emocije ne mogu biti trajne. Zato se i zovu „emocije“ – reč potiče od reči „motio“, pokret. One se kreću; stoga se zovu „emocije“. Od jedne do druge, vis se stalno menjate. U ovom trenutku ste tužni, u onom ste srećni; ovog trenutka ste ljuti, a već sledećeg saosećajni. U ovom trenutku nekog volite, već sledećeg ste ispunjeni mržnjom; jutro je bilo divno, a noć je grozna. I tako se to nastavlja. Ovo ne može biti vaša priroda, jer potrebno je da iza svih ovih promena stoji nešto poput niti koja će ih držati na okupu.
U vencu vi vidite cveće, ali ne vidite nit. Emocije su kao cvece u vencu. Ponekad procveta bes, ponekad tuga, nekad sreća, nekad bol, a neki put procveta patnja. Ove emocije predstavljaju samo cveće, dok je vaš ceo život venac. Nit mora da postoji; u suprotnom biste se odavno rasuli na delove. Vi trajete kao celina – šta je, dakle ta nit, ta zvezdavodilja? Šta je to što je trajno u vama?
Osho, poznat po svom revolucionarnom doprinosu nauci o unutrašnjoj transformaciji, nastavlja da inspiriše milione ljudi širom sveta u njihovoj potrazi za definicijom novog pristupa individualnoj duhovnosti koja sama sebe usmerava i odgovara na svakodnevene izazove savremenog života. Londonski Sandej Tajmz nazvao ga je jednim od „1000 stvaralaca dvadesetog veka“, a romanopisac Tom Robins „najopasnijim čovekom od vremena Isusa Hrista“.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Emocije , Primenjena psihologija , Psihotehnike
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Leo commerce; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 253 str.; 978-86-7950-051-9;