knjizara.com
Zamlaćivanje
politička "autobiografija" Tomislava Nikolića

Zamlaćivanje
rasprodato

Knjiga sastavljena od izjava Tomislava Nikolića koje je današnji predsednik Srbije davao tokom svog dvoipodecenijskog bavljenja politikom. „Citati i izjave, sa datumom i izvorima, hronološki razvrstani po poglavljima (Kosovo, EU, Zapad, rat, štrajk glađu, Šešelj, Đinđić, Milošević, Koštunica...) plastično svedoče o vrtoglavim zaokretima u političkoj karijeri Tomislava Nikolića, živog spomenika postojanju jedne osobe sa više škola mišljenja o istoj stvari. I to, toliko različitih mišljenja, da ih je nemoguće organski povezati, logično spakovati ili aritmetički sabrati. Ovo je, zapravo, pisani spo

menik Tomislavu Nikoliću“, objašnjava autor ovog štiva, Slaviša Lekić.
Iz predgovora Dragoljuba Petrovića: “Kada pročitate ovu knjigu možda će vas biti sramota što vam je Tomislav Nikolić predsednik. Naravno, Tomislava Nikolića neće biti sramota. Biti Tomislav Nikolić jeste - shvatićete čitajući – najstariji zanat na svetu.”
Iz pogovora Zorana Pavića: “Tomislav Nikolić se od kad je javno progovorio, držao devize da se baš ne mora misliti da bi se govorilo, ali da se pričati mora da bi izgledalo da se i misli. Važi to za sve njegove inkarnacije: od četničkog vojvode do pokajnika, od radikala sa redenicima do evropejca sa istim takvim principima, od skupštinskog kabadahije do proizvođača rakije.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Političke prilike , Srbija
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: JSP; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 131 str.; 978-86-86779-18-2;