knjizara.com
Zakon zemlje

Snežana Milojević (autor)

Zakon zemlje
1320 din
U korpu

Zakon zemlje Snežane Milojević je monografija napisana posvećeno, kompetentno, čitljivo sa uvidom u celokupno Andrićevo stvaralaštvo. Autorka je ovom knjigom utvrdila svoje analitičke kompetencije verujući u Ekoovu tezu o beskrajnim mogućnostima tumačenja književnog teksta. Zakon zemlje svedoči o mnogodimenzionalnosti propitivanog stvaralaštva i o njegovoj aktuelnosti.
Prof. dr Olivera R

adulović

Unatoč fokusiranosti na korpusno i tematski ograničenu istraživačku građu, autorica se nije odlučila za jedinstven metodološki pristup, već je nastojala izabrati najprikladniji analitički okvir za svaki pojedini tekst, sve u cilju novih, kreativnih otkrivanja značenjskog potencijala Andrićevih djela.
Prof. dr Davor Dukić

Uzimajući u okviru izabranog korpusa kao integrativni element za analizu motiv žene i krećući se u prostoru okvirne teme, uz suvereno vladanje teorijskom literaturom i dobru upućenost u kritičku recepciju Andrićevog stvaralaštva, Snežana Milojević monografijom Zakon zemlje nudi poseban interpretativni kontekst i ukazuje kako je Andrić subverzivnim činom izvršio destabilizaciju predstave o ženi u tradicionalnom društvu i kulturi.
Prof. dr Danijela Kostadinović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ivo Andrić
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Akademska knjiga; 2020; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 192 str.; 978-86-6263-311-8;