knjizara.com
Vrata Atlantide

Đulio Leoni (autor)

Vrata Atlantide
rasprodato

Vanja je prelepa. Visoka kao manekenka, ledenog pogleda i duge, potpuno bele kose... Njena zagonetna lepota ne može da prođe nezapaženo u polupraznoj sali u kojoj se održava predavanje o legendarnom ostrvu Atlantidi – sasvim prirodno da je tu primeti pisac kriminalističkih romana. Neobičan je i posao kojim je odabrala da se bavi u Italiji pošto je pobegla od rata u svojoj zemlji: ona je družbenica.
Tim susretom iznenađenja su tek počela – nekoliko sati kasnije, pod sumnjivim okolnostima umire starica kojoj je Vanja pomagala, žena koja je nekada bila čuvena vidovnjakinja i koja odnosi sa sobom tajnu iz svojih vizija. Možda je među n

jima upravo ključ koji otvara vrata izgubljenog ostrva.
Očaran mladom Srpkinjom i vođen instinktivnom znatiželjom, glavni junak započinje privatnu istragu. Ubrzo ga, međutim, povuče vrtlog tragova i dokaza koji deluju još zlokobnije zbog novih ubistava i niza sve čudnijih događaja.
Vanja je čuvarka tajne koja ne sme biti otkrivena: Atlantida je stvarno postojala, njene ruševine hiljadama godina čekaju nekoga ko će ih otkriti i ko će obelodaniti njihovu tajnu. One se, međutim, ne kriju na morskom dnu, već u najmračnijem delu naše istorije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 488 str.; 978-86-521-0980-7;