knjizara.com
Vila Amerika

Liza Klausman (autor)

Vila Amerika
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

„Ernest Hemingvej, Kol Porter, Džon Dos Pasos i njihove supruge oživljavaju na stranicama ove priče, bogate finim detaljima, o prijateljstvu, kreativnom rivalstvu, romansama, opijenosti i tragediji... Neodoljivo!“ Library Journal

Pošto su se Sara Viborg i Džerald Marfi venčali, odlučili su da zajednički stvore jedan divan svet, nesputan ograničenjima društvenog života u Njujorku. Doselivši se s decom na jug Francuske, okupili su oko sebe krug bliskih ljudi, među kojima će se naći Pablo Pikaso, Ernest Hemingvej, Skot i Zelda Ficdžerald.

U vili Amer

ika, svom mirisnom raju u blizini Antiba, Marfijevi priređuju dragim, biranim gostima maštovite provode na plaži, iskričave debate o najnovijim idejama i večere pod zvezdanim francuskim nebom. Neko vreme ovaj začarani život mami daškom večnosti, ali i Marfijevi su ipak samo ljudi – pod raskošnim sjajem kriju svoje brojne tajne.

Kad u njihov krug bude uvučen mladi američki pilot koji je iz rata izašao s raznim ožiljcima, raskošni, živopisni svet Marfijevih nepovratno će se izmeniti. Život u kojem je sve bilo tako izvanredno osmišljeno i predviđeno odjednom postaje sudbinski svojevoljan. Granice su pomerene, ulozi neizmerno visoki. Ništa više nije kao što je bilo pre.

Napisana s beskrajnom nežnošću i toplinom, Vila Amerika je emotivno snažna priča o braku, ljubavi i porodici, i o jednom zlatnom dobu koje je neizbežno moralo da se okonča.

„Dok se razorna ljubav, prevara i okrutna sudbina zahuktavaju prikupljajući lagano snagu uragana, Liza Klausman prikazuje silovite scene tako raznolike kao što su peščana oluja, rovovski rat, blaženstvo leta nad prekrasnim francuskim priobaljem, veselje Sarinih gala večeri i zabranjeni seksualni zanosi. Uzbudljiv istorijski roman o braku iz ljubavi i potisnutim strastima u jednom dobu koje će postati legendarno po svojim kreativnim previranjima.“ Booklist

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 487 str.; 978-86-521-2151-9;