knjizara.com
Vesela Matematika 1 CD

Simeon Marinković (autor)

Vesela Matematika 1 CD
rasprodato

Nakon izvanrednog uspeha nasih diskova za decu - Ce De Bukvara, Mog prvog engleskog i francuskog recnika, s" ponosom vam predstavljamo nase novo izdanja - Vesela Matematika 1. Disk je namenjen klincima i klincezama u prvom razredu osnovne skole, kako bi sto lakse, uz igru, savladali gradivo matematike predvidjeno za taj uzrast. Naime, uz vise nego popularnu igricu Ne ljuti se covece, vezbajuci osim matematike i svoj takmicarskiduh, deca ce bez ikakve prisile vezbati zadatke i uciti gradivo matematike cak i unapred.
Na ovom disku nalazi se preko 2000 zadataka iz matematike za prvi razred osnovne skole.

Da bi nasim najmladjim korisnicima omogucili lako i brzo ucenje matematike, nase izdanje im nudi ucenje kroz igru. Deca za ucenje koriste igru "Ne ljuti se covece" osavremenjenu tako sto poene ne osvajaju okretanjem kockica, vec resavanjemzadataka. U zavisnosti od nivoa (za pocetnike, one koji bi trebalo jos da vezbaju i onih koji znaju sve) zadaci nose odredjene poene i imaju odredjeno vreme za resavanje. Sto je brze zadatak resen, veci je i broj poena. Ako je zadatak resen polovicno, brojpoena je proporcionalno smanjen. Ali za razliku od stare verzije Ne ljuti se covece, za pogresno resen zadatak ucenici ce morati i da se vrate nekoliko polja unazad.
Maksimalan broj osvojenih poena po zadatku je 10 unapred (pozitivno brojanje), a minimalan broj je 10 poena unazad (negativno brojanje). Iz kucice se izlazi sa 6 ilivise pozitivnih poena. Zadaci su podeljeni po oblastima i podoblastima, tako da ucenici mogu da izaberu samo jednu temu i da je kroz brojne primere dobro provezbaju.
Naravno, pored mogucnosti da se do 4 ucenika igraju i vezbaju, ostavljena je mogucnost da samo jedan ucenik koristi disk i da, ako ne zeli da se igra moze da izabere da mu se ne meri vreme, kao i da mu da sva pitanja izlaze po redu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Matematika za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Deca , , Slikovnice

Izdavač: Multisoft; 2002;