knjizara.com
Veridba je dugo trajala

Sebastjen Žaprizo (autor)

Veridba je dugo trajala
rasprodato

Petoricu francuskih vojnika, osuđenih na smrt zbog samoranjavanja, jedne januarske večeri 1917. njihovi sadruzi bacili su u sneg, pred neprijateljski rov, da bi sprali odgovornost sa sebe. Cele jedne noći i celog jednog dana petorica ljudi su pokušavali da prežive. Najmlađi među njima bio je Manek, koji nije imao ni dvadeset godina.
Na drugom kraju Francuske, kada je došao mir, Matilda želi da sazna istinu o događaju skrivenom velom ćutnje. I ona ima dvadeset godina, i bespomoćnija je od svih drugih, ali volela je Maneka ljubavlju za koju nema prepreka. Zato će se boriti da ga pronađe, mrtvog ili živog, u lavirintu u kome ga je izgubila. Svih onih godi

na koje će kasnije svet nazvati ludim, kada će džez prekriti zvuk ratnih doboša, njena istraga će biti njena veridba. Matilda će joj posvetiti svoj život, i uprkos vremenu, uprkos lažima, ići će do kraja nerazumne nade koja je nosi.
Snažnije nego ikada, pisac romana Ubistveno leto, Dama u automobilu, Muke žena suočava nas sa emocijama, porugom, srećom i čarolijom pisanja. A nadasve u ovoj knjizi otkrivamo istovremeno tvrdoglavu i krhku, privlačnu i uznemirujuću Matildu, koja će u srcu čitalaca zauzeti mesto među najznačajnijim junakinjama književnosti.
Svetski bestseler po kojem je snimljen filmski hit u režiji Žan-Pjera Ženea, autora filma "Čudesna sudbina Amelije Pulen".


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2005; latinica; 21 cm; 327 str.; 86-7436-235-4;