knjizara.com
Uvod u islamske financije

Abbas Mirakhor, Zamir Iqbal (autor)

Uvod u islamske financije
rasprodato

Globalna potražnja za etičkim oblikom ulaganja dovela je do snažnog rasta islamskog bankarstva i finansija. Banke poput HSBC-a i Citibanke najavile su svoju ambiciju da postanu glavni igrači na tom tržištu. Pridošlicama na ovo brzorastuće tržište knjiga Uvod u islamske financije, koju su napisala dva dobro poznata stučnjaka iz područja islamskih finansija, pruža sjajan pregled glavnih koncepata iz ovog područja.

Ova knjiga objašnjava osnovna načela i funkcije ekonomskog, bankarskog i finansijskog sistema koji deluje po šerijatu (islamski zakon). O brojnim pravil

ima islama-od društvene pravde, jednakosti, zaštite vlasničkih prava, nepovredivosti ugovora i zabrane Ribe (kamate)-raspravlja se u odnosu na ekonomsko ponašanje pojedinaca, društva i države.

Zamir Iqbal i Abbas Mirakhor, zaposleni u Svetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), iznose svoje teoretsko znanje i iskustvo iz područja ekonomije, finansija i bankarstva kako bi pružili vredan uvid u brzorastuću industriju islamskih finansijskih usluga.

Uvod u islamske financije, teorija i praksa sveobuhvatan je i praktičan vodič svima koji su zainteresovani za islamske finansije i bankarstvo, kao i za veliki potencijal koji oni nose.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Islam , Finansije
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2009; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 345 str.; 978-953-246-068-1;