knjizara.com
Umijeće javnog govora

Stiven E. Lukas (autor)

Umijeće javnog govora
rasprodato

Umijeće javnog govora je detaljan uvid u osnove klasične i moderne teorije govorništva pri čemu je akcenat na praktičnim veštinama javnog govora. Knjiga pokriva sve glavne aspekte pripreme i prezentacije govorne komunikacije. Takođe, sadrži mnoštvo primera i analiza svih relevantnih savremenih spoznaja koje se odnose na pripremu i prezentaciju govora, a autor je vođen idejom poznatog filozofa D. Humea koji naglašava da „onaj ko podučava rečitost mora prvenstveno da koristi primere".

Brojni isečci i načini realizacije govorne građe čitaocu omogućavaju da razume strukturu u kontekstu konkretne primene. Veliki broj predlog

a, preporuka i konkretnih primera omogućavaju usvajanje pristupa publike/slušalaca uz razvijanje specifičnih koncepata.

Autor knjige naglašava kako je veština dobrih govornika zasnovana na razmišljanju kao najvažnijem elementu dobrog i efikasnog govora, pa knjiga na prikladan način analizira sposobnost kritičkog razmišljanja kao važne odrednice savremenog življenja povezujući veštinu govorništva sa neophodnom veštinom mišljenja i razmišljanja.

Odgovarajući na napredak tehnologije i njen uticaj na izdavaštvo, autor oblikuje sadržaj knjige na savremen način, ali u isto vreme, ostaje veran tradicionalno-stilskoj dimenziji analizirane problematike.

Autor pruža niz praktičnih primera i korisnih saveta koji se odnose na savladavanje treme kao univerzalnog problema svih govornika u svim vremenima i kulturama nudeći praktična rešenja i primenjive metode za izgradnju pozitivnog stava i samopouzdanja, kao i mogućnost samoprocene u usvajanju predloženih metoda što je voema važna praktična pomoć koju će čitaoci knjige sigurno prepoznati.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Govorništvo
Ostali naslovi iz oblasti: Besede, govori

Izdavač: Mate; 10. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 26 cm; 468 str.; 978-953-246-177-0;