knjizara.com
Umeće ratovanja

Sun Cu (autor)

Umeće ratovanja
rasprodato

Sun Tzuova knjiga Umeće ratovanja, je jedno od najznačajnijih klasičnih kineskih dela.
Ova knjiga ne sadrži ni jednu zastarelu maksimu ili nejasno uputstvo. Najbolje je pobediti bez borbe, rekao je Sun Tzu. Za njega je rat bio sastavni deo života.
Pažljivo pročitajte ovu knjigu, i sve savremene knjige koje govore o upravljanju državom više vam se neće činiti dostojne pažnje.
Za Umeće ratovanja može se metaforički reći da je to srž vojne teorije švajcarske armije – delo koje nudi različito oružje za bilo koju situaciju, ali je njegova glavna pouka "najbolje je pobediti bez borbe". U zbijenom pakovanju

pronaćićete sažete poglede o resursima, lukavstvu, motivu zarade, felksibilnosti, integritetu, tajnovitosti, brzini, pozicioniranju, iznenađenju, obmani, manipulaciji, odgovornosti, praktičnosti. Razmotrite samo jedan od brojnih Sun Cuovih saveta: "Mada ste u stanju najviše borbene gotovosti, treba da delujete nespremno."
Klirijev prevod Sun Cuovog 2000 godina starog Umeća ratovanja osavremenjava ovaj važan kineski klasični spis. U njemu nema nijedne prevaziđene maksime, nijednog maglovitog i nejasnog saveta. Po njemu, rat i život dešavaju se u isto vreme. Savladajte načela iz ove knjige, i možete baciti sve savremene naslove iz menadžmenta.“ - Njuzvik

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vojna strategija
Ostali naslovi iz oblasti: Vojska

Izdavač: Babun; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 176 str.; 9788683737444;