Uhvati plamen

život Boba Marlija

Uhvati plamen

rasprodato

Upravo je objavljena dugo najavljivana biografija jednog od najvećih muzičara svih vremena. Uz do sada ne otkrivene podatke iz privatnog života kralja regea, naćićete i fotografije koje nisu objavljivane. Specijalno za ovo izdanje neke od najpoznatijih Marlijevih pesama prepevali su Rambo Amadeus, Beogradski sindikat, Niggor, Bajaga, Žika Milenković... i mnogi drugi.
Sve je počelo na Jamajci – filozofija rastafarijanizma, eksplozija regea, politička borba protiv eksploatisanja jeftine radne snage u rudnicima i na duvanskim poljima, a sjedinjeno u jednom liku, koji je kroz svoju muziku i poeziju pokušao da navede ljude da sagledaju život u drugačijem svetlu.

Presudnu ulogu u životu ostrva odigrali su afrički ritmovi i nasleđe tradicije mesijanskog crnačkog misticizma, iznedrivši istorijsku ličnost koja je trebalo iznova da protumači stare simbole i verovanja, i dodeli im nova značenja. Odluka pojedinca da odigra takvu ulogu prerasla je u istinsku veru da je on zaista nosilac dara i tereta proročanstva. Život Boba Marlija bio je podređen takvoj veri. Kralj regea, spasitelj Jamajčana, svesno ili ne, postao je simbol nove religije koja je postala stvarnost.
Priča o Bobu Marliju je priča o jednom životu, jednoj muzici i jednoj religiji.
Knjigu je preveo i priredio Mirko Bižić.
„Najbolja biografija jednog muzičara ikada.“
San Francisko hronik
„Mislio sam da me sama muzika dovoljno inspiriše, ali ova knjiga je to promenila. Sada sam još više ubeđen da će Bob Marli ostati broj jedan za mene.“
Rivjuer

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rok muzika
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Mono & Manjana; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 249 str.; 978-86-7804-084-9;