Trava za zaljubljivanje

Tereza More (autor)

Trava za zaljubljivanje

rasprodato

Uzimajući kao polazište lik čuvenog filozofa Dekarta, autorka teži da privatnom životu vrati glavnu ulogu, ulogu koja mu pripada.
Pisma od pre tri stotine godina pojavljuju se zajedno sa elektronskom poštom XXI veka. Pletu se zavere za privlačenje plahih ljubavnika i skice pesama, delova priča drevnih i lepih poput tananih čaršava. Mešajući te sastojke za spravljanje čudesnog romana, Tereza More koristi svoj talenat i svoju ljubav prema rečima, jer reči, ako su valjano odabrane, mogu da ublaže bol poput analgetika i da produže zadovoljstvo poput afrodizijaka.


Povlašćeni svedoci lutanja velikog filozofa Dekarta jesu tri sasvim različite žene: švedska kraljica Kristina, u čijem je zamku kao gost proveo nekoliko meseci pre svoje smrti, njegova ljubavnica, Holanđanka Elen Jans, i Ines Andrade, naša savremenica, studentkinja koja se prihvatila zadatka da prikaže najintimniji Dekartov profil, profil čoveka koji nije umeo da voli i koji je živeo u onom tužnom procepu što ostaje iza loše negovane strasti.

„Ova moćna knjiga sazdana je od ljubavi i mudrosti, humora i ironije.“
Bookseler

„Trava za zaljubljivanje je čarolija, delo želje, revolucionarno čudo koje oslobađa čitaoca i književnost.“
Manuel Rivas

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 279 str.; 978-86-7804-159-4;