knjizara.com
Tragom ponoći

Ričard Zimler (autor)

Tragom ponoći
rasprodato

U praskozorje devetnaestog veka u Portugalu Džon Zarko Stjuart je nestašno radoznalo dete, koje nesvesno nasleđuje tri stotine godina skrivanu veru – Jevreji se na Pirinejskom poluostrvu kriju još od doba Inkvizicije. Džonovu dečju nevinost naglo prekida gubitak i gorko saznanje. Tek će pomoću čudnog neznanca, koga u Porto s puta preko mora dovodi njegov otac, ponovo postati bezbedan. Ponoć, afrički iscelitelj i oslobođeni rob, postaće Džonov najbolji prijatelj i odrediti tok njegove sudbine.

Posle

ulaska Napoleonove vojske u Portugal, stravičnog gubitka, gorkih istina o onima kojima je najviše verovao i posle otkrića neizrecive izdaje, Džon će se otisnuti za Ameriku, u potrazi za nadom u zemlji okovanoj lancima neoprostivog greha.

Ogromnom moći zapažanja i oštrim okom koje primećuje bogate istorijske detalje i slike – od živopisnih tržnica u Portu do učmalih plantaža američkog juga, od judaizma do mistične Afrike – Ričard Zimler je stvorio istinsko remek-delo.

„Čik neka neko odloži ovu knjigu. To je velika i smela priča o ljubavi koja će vas povesti na putovanje puno tuge i svetlosti.“

Nikolas Šekspir, pisac knjiga Brus Četvin i Plesač na spratu

„Istorijski tačan, čudesan roman sa strukturom kriminalističke priče, ritmom trilera i očaravajućom temom.“

Elle

„Pouzdana rekonstrukcija ugrožene kulture u divljem vremenu i mestu...“

Kirkus Reviews

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; latinica; 20 cm; 532 str.; 978-86-7436-630-1;