knjizara.com
Točak 1
Proročanstvo Korota

Točak 1
rasprodato

Uhapšen zbog ubistva neverne žene, Albert Ccester, bezbol igrač snažnih mišića, čeka presudu. Umesto smrtne kazne, predlaže mu se "Točak", tehnološka novost kojim se telo uvodi u komu, a duh prebacuje u tuđe telo u nekom drugom svetu i vremenu. Albert pristaje i biva bačen u telo mlade princeze Leone u srednjevekovnoj kraljevini Khaim, u sred dinastičkih borbi i intriga.
Strip "Točak" pobedio je na međunarodnom konkursu francuske izdavačke kuće "Glenat" 2000. godine, gde je stiglo više od 400 radova. U francuskim knjižarama pojavio se krajem januara 2001, u vreme angulemskog festivala. "Točak"

se radikalno razlikuje od drugih stripova objavljenih u kolekciji "Vecu", i taj ustupak može se opravdati njegovim kvalitetom. Scenario iz pera Gorana Skrobonje, poznatog pisca i prevodioca, vešto je započeo radnju u naučnoj fantastici, a potom je prešao u epsku fantastiku. Kvalitet njegovog pripovedanja, svojevrsnu akcionu efikasnost tarantinovskog tipa, za strip je adaptirao Vlada Vesović, inače crtač i ilustrator.
Crtež odličnog Dražena Kovačevića u potpunosti je očuvao dinamiku pripovesti i duh scenarija. Ne zadovoljavajući se nekom od "konanovskih" varijanti dekora, Dražen je svoj svet delimično zasnovao na srpskoj srednjevekovnoj ikonografiji. Izuzetan kolorista, on je nekoliko vinjeta naslikao kao prave minijaturne ilustracije. Međutim, zbog mnoštva borbi i masovnih scena, ima se utisak da su vinjete previše sitne, da ih je odviše na tabli i da strana tako postaje nedovoljno čitka.
Prvi deo "Točka" objavljen je u tirazu od 8.000 primeraka i od prodaje tokom prvih tri meseca, zavisilo je da li će izdavač naručiti drugi deo, ili će odlučiti da ga napusti. Inače, serijal je zamišljen u osam nastavaka.
Aleksandar Manić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Marketprint; 2001; latinica; 29 cm; 64 str.; 86-82879-10-7;