knjizara.com
Ti ovde ne moraš da živiš

Nataša Radojčić (autor)

Ti ovde ne moraš da živiš
rasprodato

Stalno u pokretu, između Jugoslavije, Kube i Grčke, od majke muslimanke i oca Ciganina hrišćanina, okružena gomilom više-manje dobronamernih tetaka i ujaka, bistroumna Saša oštrog jezika konačno sama dospeva u Njujork, ali čini se da neprestano upada u nevolje.
U ovom pustolovnom romanu, koji je u isto vreme i grub i topao, Nataša Radojčić je stvorila gorko-slatku priču o odrastanju, originalnu pesmu doseljenika i smelu, novu junakinju. Saša je snažna i neverovatan borac, inteligentna, uvek puna ljubavi, bez obzira na težak život. Ti ovde ne moraš da živiš je potresna avantura o bežanju i vraćanju koju zovemo odrastanje.
Izuzetno vešto sat

kanom romanu pripovedanje u prvom licu daje još veću draž.

„Ovo je istovremeno trezven i vatren roman, prepun nezaboravnih trenutaka, ali bez trunke sentimentalnosti ili lažnih osećanja. A ipak pruža potpuno uverljiv uvid u put jedne mlade žene ka samospoznaji.“
Dejvid Gejts, autor romana PRESTON FALLS

„Stvorila je beskompromisan i divno sazdan roman od sirove i složene građe, koja bi za manje darovitog autora bila preteška.“
Nikolas Kristofer, autor romana VERONICA

Nataša Radojčić živi u Njujorku i piše na engleskom jeziku. Njeni romani prevedeni su na više jezika i postižu velike uspehe svuda u svetu. Objavljuju ih najveći svetski izdavači kao što su Random House, Einaudi, Berlin Verlag, Le Seuil i drugi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2005; Broširani povez; latinica; 21 cm; 168 str.; 86-7436-374-1;