Teorija odlučivanja

Dubravka Pavličić (autor)

Teorija odlučivanja

rasprodato

Teorija odlučivanja predstavlja novu disciplinu u nastavnom planu redovnih studija Ekonomskog fakulteta u Beogradu i izučava se na četvrtoj godini smera za Menadžment. Pri koncipiranja programa discipline, kao i tokom rada na knjizi vođeno je računa da se studenti upoznaju sa rezultatima teorije odlučivanja u najširem smislu. Zato knjiga obuhvata normativni i deskriptivni pristup, individualno i grupno odlučivanje kao i odlučivanje u konfliktnim situacijama, sa ciljem da buduće menadžere osposobi za donošenje dobrih poslovnih odluka.
U domaćoj strunoj literaturi ova knjiga nije prvenac iz oblasti teorije odlučivanja.

Ipak, ona prvi put daje celoviti prikaz normativne teorije odlučivanja, kao i rezultate bihevioralne teorije, koji ukazuju na brojne greške koje činimo pri donošenju odluka, njihove uzroke, kao i načine da ih izbegnemo.
Knjiga je prvenstveno namenjena studentima redovnih i postdiplomskih studija ali svakako može biti korisna svim donosiocima odluka, nezavisno od delatnosti kojom se bave, pa i svakom pojedincu u privatnom životu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poslovno rukovođenje
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 5. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 24 cm; 503 str.; 978-86-403-1356-8;