knjizara.com
Tamni koridori moći
putevi savremene političke teorije

Miša Đurković (autor)

Tamni koridori moći
1100 din
U korpu

Pre čitaocima je drugo izdanje već kultne knjige Miše Đurkovića Tamni koridori moći. Teme kojima se autor bavio te, 2013. godine, i dalje su višestruko aktuelne. U poslednje dve godine intenzivirana je borba protiv teorija zavere, a u ime naučne istine. Sa tim u vezi, tekst o konspirologiji Miše Đurkovića višstruko je značajan.
Takođe, 2021. godine u Srbiji je aktuelizovano pitanje istopolnih brakova, uz navođenje onih delova sveta gde su oni legalni. Nije li to već predviđeno u Đurkovićevom tekstu „(Geo)politike homoseksualizma“? Takođe, najnovije izme

ne zakona koji regulišu odnos roditelja prema deci nisu nešto što bi moglo biti nepoznato onima koji čitaju Đurkovićeve tekstove.
Savremenom čitaocu biće posebno interesantan tekst o tome kako su komunističke nomenklature postale nove tranzicione elite. Tu je, svakako, i studija o identitetskom inženjeringu u Crnoj Gori koja je više nego aktuelna.
Kao krovni tekst knjige može se čitati njen završni ogled, „Autoritarizam u savremenoj teoriji i praksi“. Drugim rečima, ovo je knjiga čije prvo izdanje je bilo proročko, a drugo je duboko opominjuće.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Političke prilike
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Catena Mundi; 3. izdanje, 2022; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 246 str.; 978-86-6343-161-4;