knjizara.com
Tajni zapis
roman

Sebastian Bari (autor)

Tajni zapis
rasprodato

Jedna od najprestižnijih književnih nagrada koja se dodeljuje engleskim i irskim piscima – „Kosta“ nagrada za književnost – ove godine pripala je Sebastijanu Beriju za roman „Tajni zapis“.
Šarmantna, briljantna, snažna i prelepo napisana knjiga „Tajni zapis“ priča o tome kako je moguće imati ceo svet iako zapravo nemate ništa.
Ovo je intimna ispovest Rozen Meknalti, žene o kojoj niko ništa ne zna – njeni memoari postaju drugačija, tajna istorija Irske. Iako potresan i težak, od samog početka ograničavan, njen život je uprkos svemu obeležen ljubavlju, strašću i nadom...
Rozen Meknalti je vrlo stara dama. Niko zapravo ne zna koliko ona godi

na ima, zašto je uopšte dospela u mentalnu instituciju ni da li još treba da bude u njoj, ako je ikada i trebalo da bude.
Psihijatar Vilijam Grin mora da odluči o njenoj sudbini, a nema nikakvu dokumentaciju koja bi mu dala podatke o tome ko je žena s kojom priča. Njih dvoje će provesti mnogo trenutaka zajedno razgovarajući i pružajući utehu jedno drugom. U njihovim dnevnicima ispreda se priča o Rozeninoj porodici, istovremeno šokantna i prelepa. Poput zraka svetlosti koji se prelama kroz maglu sećanja i pričanja, Rozenina povest prerasta u istoriju jedne zemlje i zaboravljenog vremena.


„Bari piše s dramskim osećajem za vreme, poetski istančanim jezikom. Od polomljenih života on stvara očaravajuću priču, dopuštajući im da usvoje svu zapletenost stvarne istorije.“
Džozef O’Konor

„Zadivljujuća priča, ispričana s tugom i uzvišenošću, puna blistavih slika.“
Tajms

„Proza Sebastijana Barija jedinstvena je i veličanstvena.“
Frenk Mekginis

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ostale engleske književnosti, država Komonvelta, Kanade, Australije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 257 str.; 978-86-7804-202-7;