knjizara.com
Svet pre nje

Debora Vajsgal (autor)

Svet pre nje
rasprodato

Ovo je priča o potrazi za ljubavlju i identitetom, bezvremenskoj težnji ljudi da se ostvare u emotivnoj vezi. Kroz poglavlja povezana temama umetnosti, ljubavi i braka pratimo dve žene na putovanju. Obe su se našle u istom gradu, u Veneciji. Uprkos razlikama ovaj grad budi u njima slične želje i strasti. Jedna žena je čuvena engleska spisateljica koja je u XIX veku šokirala javnost svojim ljubavnim životom, a druga je skluptorka Karolina, udata za čoveka starijeg od nje dvadeset godina. U srcu njihovih dilema nalazi se večito pitanje kako naći ljubav i održati je a da se ne izgubi sopstvena ličnost.

Glavne

junakinje ovog romana žive u različitom veku a čeznu za istim. Jedna je Džordž Eliot, čuvena engleska spisateljica XIX veka koja je zapanjila javnost ljubavnim aferama i brakom sa dvadeset godina mlađim piscem. Druga je Karolina Spajngold – ona krajem XX veka putuje u Veneciju sa dvadeset godina starijim mužem. Karolina je skulptorka, dok je njen muž usmeren na praktičnije strane života. Karolinu će to podstaći na preispitivanje svoga pomalo učmalog braka. Prošlost obeju žena je pod teretom teške ljubavne priče, a njenog nasleđa ne mogu da se oslobode do časa kada u drugim vezama nađu željeno olakšanje.

„Divna priča o tome kako dolazimo do ljubavi i borbi da je u braku sačuvamo.“
Salon

„Uzbudljiv psihološki pregled institucije braka i dilema koje nosi romantična ljubav.“
Džil Ker Konvej

„Glatko, kao što gondola klizi preko vode, ova knjiga vodi kanalima Venecije prateći putovanja dva neobična para. Iako ih razdvaja čitav vek, zapetljane ljubavne priče se ponavljaju i čitaoci čeznu za njihovim ostvarenjem i srećom.“
Suzan Vrilend

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2009; latinica; 21 cm; 264 str.; 978-86-7804-230-0;